Odabir pravog materijala važno je razmatranje prilikom kupovine nove opreme za dječje igralište. Dječja igrališta obično se izrađuje od drveta, metala i plastike (LLDPE). Plastika se općenito koristi za manje dijelove dječjih igrališta ili unutarnju opremu, dok se metal i drvo koriste za konstrukcijske dijelove dječjih igrališta. Metalni/plastični (LLDPE) setovi tradicionalni su omiljeniji, ali i drveni setovi su sve više u upotrebi iako imaju poprilično kraći životni vijek. Iako su i igrališta od drveta i metala odličan izbor opreme za igranje na otvorenom, svaki materijal ima različite prednosti i nedostatke. Vaš će izbor u konačnici ovisiti o nekoliko čimbenika, uključujući estetiku, trajnost i fleksibilnost.

Izdržljivost dječjih igrališta

Jedna od glavnih prednosti metalnih i plastičnih (LLDPE) dječjih igrališta je što su prilično izdržljiva. Metalni setovi izrađeni su od čvrstog čelika i obloženi kako bi se spriječilo oštećenje te su presvučena zaštitom od hrđe. Ispravno tretirana i održavana metalna/plastična oprema za igralište lako podnosi konstrukcijske elemente i ima dug vijek trajanja. Ovo je posebno korisno ako se nalazite u području s lošim vremenskim uvjetima, planirate gusti promet na igralištu ili dječje igralište pretežno koriste starija djeca. Dobro izgrađeni drveni setovi su također prilično čvrsti, a materijal je također prikladan za mlađe korisnike koji će vjerojatno pasti tijekom igranja. Oprema za drvena igrališta također zahtijeva pravilnu inspekciju i održavanje. Baš kao što metalne konstrukcije trebaju biti provjerene na hrđu i oštre rubove, drvene konstrukcije zahtijevaju redovite inspekcije opasnih krhotina i propadanja drva. Iako možete i brtviti dječja igrališta od drveta, oni su i dalje osjetljiva na propadanje zbog utjecaja atmosferilija, okoliša, oštećenja od raznih kukaca i opće propadanje. Unatoč sve većoj popularnosti drvenih dječjih igrališta u dvorištima, metal/plastika (LLDPE) je popularan izbor za komercijalne proizvode, a mnoge popularne aktivne igračke strukture uglavnom su izrađene od metala/plastike (LLDPE). Tipična oprema za metalna igrališta uključuje velike ljuljačke garniture, tobogane i strukture za penjanje. Većina metalnih dječjih igrališta sada je tretirana toplinskim premazom što još više produžuju životni vijek dječjeg igrališta.

Estetika i fleksibilnost

Metalne garniture za igrališta uglavnom se tretiraju jarko obojenim premazima i isporučuju se u više različitih oblika, dok drvene konstrukcije uglavnom imaju nenametljiv, prirodan izgled. Ovaj rustikalni šarm čini strukture igrališta od drva popularnim izborom za kuće s okućnicom, dok škole i crkve i javne ustanove mogu preferirati zabavu i energiju s jarkim i veselim bojama metalne/plastične (LLDPE) opreme. Oprema za igrališta od drveta je također prilagodljiva, iako je manje izdržljiva od metalnih konstrukcija igrališta, može biti isplativija kod početne investicije ali dugoročno gledano metalno/plastična (LLDPE) dječja igrališta su financijski isplativija. Jedan od razloga zašto je metalna oprema toliko čvrsta je taj što se obično drži na mjestu sa postavljenim temeljima što povećava trajnost i produžuje životni vijek.

Tobogani.eu nudi veliki izbor opreme za igrališta od metala/plastike (LLDPE) visoke kvalitete. Potražite našu internetsku trgovinu za šarene setove za ljuljanje, proizvode za sigurnost igrališta i još mnogo toga. Naš stručan tim može odgovoriti na sva vaša pitanja u bilo kojem trenutku tijekom vaše kupnje. Možemo vam pomoći u određivanju zaštitne podloge za kupnju metalnog tobogana, pravilnom postavljanju penjačke konstrukcije i još mnogo toga. Tobogani.eu uvijek je posvećena pružanju vrhunskih proizvoda i usluzi kupcima.

Author admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *